swarovski cristale
Cristale, Flori Criogenate, Trandafiri, Trandafiri Criogenati

Care este diferența dintre cristale Swarovski, Diamant și Zirconia?

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”, o frază și o melodie făcute celebre prin filmul din 1949 Gentlemen Prefer Blondes în care Marilyn Monroe a interpretat prima oară melodia. Astăzi zicala este foarte adevărată, dar în mod tradițional verighetele de aur au fost folosite pentru simbolul unei uniuni de nuntă până în 1938, când DeBeers și-a lansat campania publicitară „Un diamant este pentru totdeauna”. Campania publicitară este considerată una dintre cele mai de succes din istorie și a schimbat percepția publicului larg asupra diamantelor. Diamantele nu mai erau văzute ca o bijuterie rezervată doar regalității și celei mai înalte societăți, ele ajungând să reprezinte dragostea, afecțiunea și fidelitatea. În zilele noastre, inelele de logodnă cu diamant nu sunt doar pline de farmec, ci au o semnificație foarte specială, ci simbolizează angajamentul și următorul capitol din viața unui cuplu, care, combinat cu frumusețea lor, este motivul pentru care sunt atât de dorite. Ani de zile, prețul diamantelor a fost menținut artificial ridicat, controlând cu atenție cantitatea de diamante cărora li sa permis să ajungă pe piață de către o companie care avea monopolul asupra distribuției lor. Astăzi acest lucru nu mai este cazul, deoarece diamantele sunt disponibile de pe diferite canale din întreaga lume, în care prețul lor este guvernat de economiile de piață globalizate. Există încă o cerere în creștere pentru diamante și odată cu scăderea ofertei acestora și costuri extrem de ridicate, se folosesc în locul lor alți înlocuitori mai puțin costisitori.

Spre deosebire de alte pietre prețioase, diamantele se formează în mantaua pământului, un strat semi-topit între miezul exterior al pământului și crusta care este supusă căldurii și presiunii extreme. La adâncimi de peste 160 km sub suprafața pământului, mineralele simple care conțin carbon au fost transformate în diamante de căldura și presiunea din jur. Toate acestea s-au întâmplat între 1 miliard și 3,3 miliarde de ani în urmă, când pământul era mult mai cald decât este astăzi. Nu putem mina suficient de departe pentru a ajunge la mantaua pământului, dar din fericire erupțiile vulcanice au făcut treaba pentru noi. Ultima dintre aceste erupții vulcanice de magmă a avut loc în urmă cu peste 20 de milioane de ani, ceea ce a adus diamante suficient de aproape de suprafață pentru a putea fi exploatate.

cristale SwarovskiDiamant Natural

Diamantele sunt pietre naturale care sunt compuse din atomi de carbon dispuși într-o anumită structură. Acestea sunt extrem de dure și, până de curând, erau considerate drept materialul natural cel mai dur din lume, cu un rating de 10 pe scara de duritate Mohs. Deși diamantele sunt extrem de scumpe, prețul lor este foarte mult guvernat de ceea ce este cunoscut sub numele de cele patru caracteristici: carate, tăieturi, culori și claritate. Este foarte rar să găsești un diamant care să nu conțină defecte, motiv pentru care astfel de diamante au un preț ridicat, la fel se poate spune și pentru culoare. Majoritatea diamantelor, împreună cu cantități mici de defecte sau impurități, vor avea o nuanță de galben sau maro, motiv pentru care diamantele cu adevărat incolore sunt atât de rare și scumpe.
cristale Swarovski Diamantele ZirconiaDiamantele au un indice de refracție ridicat de 2,417 și o dispersie de 0,044 ceea ce înseamnă că atunci când lumina trece din aer către un diamant care are o densitate diferită în aer, viteza luminii încetinește și îndoaie lumina datorită unghiului de refracție. Diferitele culori care alcătuiesc o lumină albă încetinesc la viteze diferite și sunt împărțite sau separate odată ce intră în diamant. Această separare a spectrului de culoare se numește dispersie și pe măsură ce lumina părăsește materialul diamantat și intră în aer, unghiul de refracție se îndoaie din nou și dispersia, care este separarea luminii albe în diferite culori (pe care lumina le conține deja) crește și dă noi un spectru de culori. Un Diamant este, de asemenea, un izolator electric, dar și cel mai bun conductor termic natural cunoscut fiind de 4/5 ori mai conductiv decât cuprul. Diamantele au o greutate specifică cuprinsă între 3,5 – 3,53, care este densitatea materialului în comparație cu aceeași cantitate de apă dislocată și este utilă pentru identificarea pietrelor prețioase de către cumpărătorii de pietre prețioase.

Diamant cultivat

Diamantele cultivate sau diamantele sintetice așa cum se numesc uneori au fost în producție de la mijlocul anilor 1950, deși tehnologia ar putea produce doar diamante mici. În ultimii ani, tehnologia a avansat rapid și acum două companii sunt capabile să producă diamante identice ca duritate, dispersie, gravitație, refracție și compoziție chimică cu diamantele extrase de cea mai înaltă calitate disponibile. În cazul în care, un diamant de un carat de calitate superioară, ar costa mii de euro, același diamant sintetic ar putea fi fabricat

de om la mai puțin de 10 euro. Acest lucru va avea, evident, un impact uriaș asupra industriei diamantelor în următorii câțiva ani, deoarece atunci când se compară un diamant cultivat și extras unul lângă altul, acestea sunt practic de nedistins, cu toate acestea pot fi diferențiate prin spectroscopie, infraroșu, ultraviolet sau lungimi de undă cu raze X. Diamantele cultivate pot fi sintetizate dintr-un singur cristal folosind o tehnică numită depunere chimică de vapori. Tehnica funcționează prin plasarea semințelor de cristal cultivate într-o cameră în care sunt trecute hidrogenul și gazele metan. Camera este supusă căldurii și presiunii ridicate, ceea ce face ca depozitele de hidrogen și metan să se adune pe cristalele de diamant, crescându-le constant în acest proces.

Cubic Zirconia

Cubic Zirconia este în prezent cel mai popular înlocuitor al unui diamant, deoarece pentru ochiul neinstruit arată identic. Zirconia cubică sau CZ, așa cum este menționat uneori, este fabricată din dioxid de zirconiu, un material diferit de diamante, care, deși au o compoziție chimică diferită, se apropie mai mult decât orice altă bijuterie de a se potrivi cu caracteristicile unui diamant. CZ-ul natural a fost descoperit pentru prima dată în 1899, dar abia la sfârșitul anilor ’70 CZ a intrat în producție pentru a fi folosit în bijuterii. CZ la prima impresie arată exact ca un diamant, dar la o inspecție atentă există diferențe, are o greutate cuprinsă între 5,6 și 6,0, ceea ce înseamnă că este de 1,6 ori greutatea unui diamant. Are o duritate de 8 pe scara Mohs, un indice de refracție de 2,176 și o putere dispersivă de 0,060, ceea ce înseamnă că nu este la fel de dur ca un diamant, este puțin mai sclipitor, dar afișează un foc mai prismatic, ceea ce înseamnă că mai multe culori sclipesc în interiorul bijuterie. Un alt punct de remarcat este că diamantele naturale prezintă impurități pe care CZ nu le are, de asemenea, o culoare clară, care nu sunt majoritatea diamantelor, dar pot fi colorate adăugând oxizi metalici în procesul de producție. Spre deosebire de diamante, CZ sunt izolatori termici buni, ceea ce înseamnă că devin calzi, dar nu pot rezista la același tip de căldură pe care o poate face un diamant, care este un test care este folosit pentru a distinge diamantele de CZ. Îngrijirea CZ este importantă, deoarece acestea sunt mai fragile decât diamantele și sunt susceptibile la uzură, cum ar fi ciobirea și zgârieturile în timp.

Moissanite

Moissanite este un alt înlocuitor de diamant, care este un mineral rar, care poate fi găsit în mod natural în cantități mici, deși bijuteriile Moissanite sunt fabricate artificial. Este fabricat din carbură de siliciu, ceea ce înseamnă că este capabil să reziste la temperaturi ridicate și este foarte greu, pe scara Mohs are 9.25. Moissanita minerală a fost descoperită de Henri Moissan în timpul examinării probelor de rocă dintr-un crater de meteoriți situat în Canyon Diablo, Arizona, în 1893. La început, a identificat în mod eronat cristalele ca fiind diamante, dar în 1904 a identificat cristalele ca fiind carbură de siliciu. Moissanite este puțin mai ușor decât un diamant cu o greutate de 3,21, ceea ce nu este atât de vizibil, dar are un indice de refracție de 2,65-2,69 și o dispersie de 0,104. Aceasta înseamnă că Moissanite este mult mai strălucitor și prezintă un foc mai prismatic decât un diamant, care este vizibil chiar și pentru un observator neinstruit. Moissanite are incluziuni ca un diamant și poate avea, de asemenea, o nuanță verzuie la culoare.

Cristal Swarovski

Swarovski Crystal nu este o piatră prețioasă sau chiar un cristal, este o formă de sticlă produsă la temperaturi ridicate prin topirea pulberilor de oxid de siliciu cu plumb pentru a forma ceea ce este cunoscut sub numele de cristal de plumb. Procesul exact este unul care este brevetat de Swarovski, dar are un conținut de plumb de aproximativ 32% pentru a crește indicele de refracție al cristalelor pentru a semăna cu cel al unui diamant. Pentru a produce un efect de diamant, sticla de cristal este tăiată cu precizie și apoi lustruită din nou printr-un proces brevetat Swarovski care conferă cristalului un finisaj de înaltă calitate. Cristalele sunt adesea îmbunătățite suplimentar prin acoperirea sticlei cu o acoperire Aurora Borealis sau AB care conferă suprafeței un aspect de curcubeu pentru a simula dispersia dintr-un diamant. Cristalul Swarovski are o duritate Mohs cuprinsă între 6-7, deci este susceptibil la zgârieturi și ciobiri de uzură, dar în același timp este mai greu decât sticla standard. Conținutul de plumb din cristal mărește indicele de refracție al sticlei de la 1,5 la 1,7 pentru a da fațetei fațetate un aspect mai strălucitor.


Indiferent de bijuterie sau cristal pe care decideți să-l folosiți pentru modele de bijuterii, puteți fi siguri că oricare dintre cele de mai sus va oferi strălucirea frumoasă pentru care sunt destinate tuturor. Pentru cei mai mulți, alegerea se va reduce la cost, iar Swarovski este, fără îndoială, cea mai rentabilă alternativă de diamant. Este un brand care este sinonim cu calitate și eleganță, motiv pentru care este folosit de atât de multe case de modă de top din lume, atât în ​​designul lor, cât și în colaborare cu promovarea propriului brand. Cubic Zirconia, pe de altă parte, nu sunt denumirea de marcă Swarovski, costă puțin mai mult, dar poate oferi o soluție mai rezistentă pentru adăugarea unui înlocuitor de diamant la desenele de bijuterii. Este demn de remarcat faptul că Swarovski creează o gamă de diamant sintetic care merită examinat pe măsură ce marca face parte dintr-o piață prețioasă de înaltă calitate, fără stigmatul unui diamant fals (diamant sintetic). Pe măsură ce diamantele de cultura (sintetice) intră pe piață și devin mai ușor disponibile, este probabil să vedem o scădere a prețului. Sau poate că oamenii vor deveni perfect fericiți să accepte o versiune creată de om în locul ei, deoarece la urma urmei este importantă apariția atunci când căutați un cadou unic și veșnic. Vizualizați gama noastră de cadouri personalizate cu cristale de la Swarovski

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.